Bookmark and Share

Bliv leder

På denne side kan du læse om, hvad det vil sige at være spejderleder. Du kan også læse om, hvorfor det måske kunne have interesse for dig.
Vi vil her ganske kort prøve at fortælle dig
-         hvad en spejderleder laver
 -         hvorfor det er sjovt at være spejderlederleder
-         og hvorfor vi bliver ved med at være spejderledere.

Baggrunden for, at vi søger flere ledere, er, at vi har en masse idéer til at videreudvikle vores spejderarbejde. Der er meget,  vi gerne vil have afprøvet, så derfor har vi brug for flere ledere til at være med i gruppen.

Hvorfor er det sjovt at være leder?
Vi har et rigtig godt sammenhold mellem lederne. Det gør det både sjovt og rart at være leder, når man kan more sig sammen med de andre ledere.  Og hvis der er problemer, hjælper vi hinanden, så vi er aldrig alene om opgaverne.
Udover de arrangementer vi har sammen med spejderne, har vi også arrangementer kun for lederne. Det kan være kursus, hvor vi tager af sted sammen, så det er en fælles oplevelse, eller det kan være en spejderfest, nytårstaffel eller noget helt andet.
 
Hvad forventer vi af en ny leder?
Vi forventer, at en ny leder ønsker at deltage i både spejdermøder og de ture og arrangementer, vi har.  Du skal helst være frisk på at lære noget nyt, for arbejdet i gruppen står aldrig stille.
Du behøver ikke have spejdererfaring, for det får du J
Det aller-vigtigste er, at du kan lide at arbejde med børn.
 
Er det hårdt at være leder?
Når man arbejder med børn fyldt med energi, kan det ikke undgås, at det er hårdt en gang imellem - men det er hårdt på den sjove måde. Når vi for eksempel kommer hjem fra en weekendtur, kan vi være helt drænet for energi, men alligevel føles det pragtfuldt, når vi ser alle de glade børn tage hjem. 
Både til møder og ture er vi flere ledere, så vi ikke står alene med de udfordringer, der altid er, når man arbejder med børn. Det hjælper, når vi er flere til at dele både arbejdsbyrden og glæden.
Vi bruger meget tid på at være spejderledere, men det er alt arbejdet værd, for med de oplevelser, vi har sammen med børnene, er tiden givet rigtig godt ud.
 
Hvor mangler vi hjælp?
Vi kan bruge flere ledere til vores minispejdere og vores juniorspejdere.

Minierne  (7-10 år) (1.-3. klasse) har møde om mandagen kl. 17 - 18.30. 
 
Juniorerne (10 - 12 år) (4.-5. klasse) har møde om onsdagen kl. 17 - 18.30.
 
 
Hvis du vil vide mere?
Hvis du har fået lyst til at blive spejderleder eller bare gerne vil høre mere, kan du kontakte vores gruppeleder Mads Bidstrup på tlf. 26 55 10 72 eller på e-mail mads.bidstrup@gmail.com
 
Vi vil meget gerne mødes med dig, så du kan fortælle om dig selv, og vi kan fortælle mere om dét at være spejderleder.
  Høngspejderne - Det Danske Spejderkorps - Møllevej 38A - 4270 Høng